Hvordan finder lokale virksomheder kunder online?

Små og lokale virksomheder har som regel hverken behov for eller råd til at anskaffe et stort marketing automation system. Men mindre kan også gøre det. Og ikke mindst automatiseringsdelen er vigtig for små virksomheder, da de ikke har tid og ressourcer til løbende marketingarbejde.

Men hvilke marketingaktiviteter er nødvendige for, at en lille lokal virksomhed kan finde kunder online? Lad os prøve at dykke lidt ned i problemet.

Google er vigtig

I dag finder kunder lokale virksomheder ved at søge i Google. Sådan er det! Skal du bruge en ny tandlæge, så går du i Google og skriver ‘tandlæge’ – måske med et bynavn tilknyttet for at være sikker på, at tandlægen er beliggende i nærheden af dig. Det kan se således ud:

søgeresultat i google for lokale virksomheder

Læg mærket til hvordan søgeresultaterne er bygget op.

De fire øverste resultater er betalte annoncer – Google Ads. Her betaler annoncøren til Google, hver gang en bruger klikker på linket.

Dernæst kommer der en sektion med placeringer på et kort, hvor der er tre udvalgte firmaer (tandlæger i dette tilfælde) nævnt med henvisning til deres website og hvor de er beliggende. Disse data kommer fra Google My Business.

Endelig kommer de “rigtige” og organiske resultater – men altså et godt stykke nede på siden. Dem er der 9 af i dette tilfælde (jeg har kun vist 2 på billedet). De organiske resultater er dem man kan påvirke via SEO.

Som billedet viser er det derfor vigtigt for en lokal virksomhed at være til stede i alle tre områder i Googles søgeresultat på side 1. For kun på den måde kan du være sikker på at de lokale kunder finder dig.

Og hvordan gør du så det og med så megen automatisering som mulig.

Google Ads

Som lokal virksomhed er det vigtigt at du anvender Google Ads for at komme helt til tops i Google. Du bør sætte en kampagne op med de vigtigste søgeord for dit marked. Det skal være søgeord, der er “salg i” og ikke søgeord, hvor folk bare leder efter noget information. F.eks. duer ‘hvad er en rodbehandling” eller ‘hvad er paradentose’ ikke, hvis du er tandlæge. Start småt ud med kun få søgeord og se så hvordan det virker. I starten skal du overvåge resultaterne nøje, men når det virker, kan du nøjes med at tjekke hver måned eller måske endda hvert kvartal.

Google My Business

For at komme på kortet i Googles søgeresultat skal du oprette en Google My Business profil og udfylde den med masser af god information. Det er meget vigtigt, at alle relevante rubrikker udfyldes. Desuden bør du uploade nogle billeder fra din forretning – så mange som muligt. Og så er det vigtigt at du får nogle Google anmeldelser – gerne gode! Du kan se på de eksisterende resultater på kortet, hvor mange gode anmeldelser, der skal til.

Det vil være en god idé at automatisere processen med at få nye anmeldelser. Det kan f.eks. ske ved at du sender en email hver gang en ny kunde har købt hos dig med opfordring til at anmelde dig på Google.

SEO

Endelig mangler vi de organiske resultater, som du kan forbedre ved hjælp af SEO. Det bliver for omfangsrigt at komme ind på SEO i detaljer her, men du skal sørge for at målrette dit indhold på hjemmesiden mod relevante søgeord, som din målgruppe anvender, når de leder efter dig og dine produkter/services. Og så skal du have andre websites til at linke til dig. Det kan være svært at automatisere denne proces, så her anbefaler jeg, at du tager fat i et SEO bureau, der kan gøre det for dig. For en lokal virksomhed behøver det ikke at være dyrt, men du skal nok regne med 3.000-5.000 kr. pr. måned i min. 6 måneder – måske mindre. Det kommer an på konkurrencesituationen.

Når du er til stede i alle tre sektioner i Googles søgeresultater, så begynder trafikken og kunderne for alvor at strømme ind til dig. Som du kan se på billedet ovenfor er der kun én tandlæge, der er repræsenteret i alle tre sektioner – Hillerød Tandlægerne. Det er tilfældigvis vores kunde – og de får løbende masser af nye patienter…

Sådan bruger du et simpelt automation flow til at få flere leads

For mange kan marketing automation godt virke en smule kompliceret. Men sådan behøver det ikke at være. Du kan sagtens starte i det små med et simpelt automation flow og så senere udvide med mere komplekse flows. Det kommer helt an på dine marketingmål.

Når vi taler B2B virksomheder er målet med en digital strategi som regel en eller anden form for leadgenerering. Hjemmesiden skal opsamle og bearbejde emner, som så senere kan overføres til en salgsafdeling, der arbejder videre og forhåbentlig lukker ordrerne.

Og dette flow behøver ikke at være særligt komplekst. Faktisk er det rimeligt simpelt at implementere med få og billige værktøjer. Lad mig vise dig, hvordan det kan lade sig gøre ved hjælp af en lille case. Læs mere

en case om leadgenerering i praksis

Leadgenerering i praksis

Marketing automation kan ofte virke meget komplekst. Ikke mindst er mange af marketing automation systemerne overvældende med deres mange funktioner og også ofte med mange forskellige opsætninger, der skal implementeres inden man kan gå i gang med at anvende et sådant system.

Men sådan behøver det heldigvis ikke at være!

Her kommer et praktisk eksempel på, hvordan simpel leadgenerering også kan implementeres uden store systemer. Læs mere

Disse 12 spørgsmål bør du stille en potentiel leverandør af marketing automation

12 spørgsmål du skal stille din leverandør af Marketing Automation før du køber

Der er rigtig mange forskellige marketing automation platforme, så det kan være svært at vælge. Men svaret er egentlig enkelt – du skal vælge det system, der passer bedst til dine behov. Men hvordan kommer du frem til den beslutning? Du foretager flere timers online research, læser hvad anmeldelserne siger om hver enkelt automation platform, sammenligner produkterne og beslutter derefter hvilken platform, der er bedst for dig. Men før du går videre med at købe, bør du have en snak med leverandøren. Stil så mange spørgsmål som muligt, før du køber.

Nedenfor er 12 spørgsmål, som du aldrig må glemme at stille marketing automation leverandøren. Disse spørgsmål er essentielle, fordi de vil afsløre hvilken slags service leverandøren tilbyder og om den vil tjene dit formål eller ej. Læs mere

personligt indhold

Brug marketing automation til at give personligt indhold til dine læsere

Moderne kunder er forskellige. Derfor er du som marketingchef nødt til at møde dem forskelligt. Med teknologiens fremkomst vil moderne kunder have en kundeorienteret oplevelse. Så hvis en virksomhed leverer sådan en oplevelse, kan man møde kundens forventninger. Ifølge Econsultancy så omkring 66 % af marketingfolk et boost i deres performance ved at implementere personalisering i deres marketingstrategi. Det mest interessante aspekt ved personalisering er, at det gavner begge veje. Både dig og dine kunder har fordele ved personalisering. Dine kunder får en bedre oplevelse ved at købe dit produkt, mens du vil opleve øgede indtægter. Læs mere

marketing automation gør dig bedre til markedsføring

3 måder hvorpå Marketing Automation gør dig bedre til markedsføring

Marketing automation hjælper dig med gentagne automatiserede marketingopgaver, hvilket giver dig mulighed for at fokusere på meget vigtigere ting. Det hjælper dig med at øge både din indtjening og effektivitet på samme tid gennem bedre lead management. Derudover kommer du også til at udføre mere succesfulde marketingkampagner, nå bedre ud til din målgruppe og generelt blive en bedre til markedsføring.

En forudsætning er dog, at det er implementeret korrekt. Systemet er ikke bedre end de, der betjener det! Men når du først indfører marketing automation, bliver du rent faktisk i stand til at afsætte tid til at lave marketingstrategier, der for alvor kan rykke din virksomhed fremad.

Når du tænker på marketing automation og hvad det kan give dig, er den første tanke nok ROI. Har det nok omsætningsgenererende potentiale i sig? Hvad med omkostningsbesparende fordele? Marketing automation misforstås nogle gange og der er så mange fejlagtige opfattelser af det. Marketingfolk er nødt til at forstå, at marketing automation i de rigtige hænder er mere end et værktøj. I de rigtige hænder kan man gennem automatisering nå uendeligt langt.

Kort sagt giver marketing automation dig mere for mindre. Det er perfekt, hvis du har begrænset tid og ressourcer, og en investering bliver typisk betalt tilbage over 6-12 måneder. Rent faktisk hjælper marketing automation dig med at blive bedre til markedsføring generelt – her kan du læse hvordan: Læs mere

marketing automation system

5 ting du skal gøre før du køber et Marketing Automation System

Der er i dag et problem i B2B marketing! Marketingfolk spilder penge fra deres dyrebare budgetter på at købe marketing automation systemer, som de ikke bruger. Et studie lavet for nyligt af Ascend2 og Research Partners viser, at mere end en tredjedel af de virksomheder som køber ”marketing automation platforme” (MAPs) ikke rigtig udnytter dem.

Problemet er ikke værktøjerne eller supporten fra leverandørerne. Studiet viser, at virksomheder der bruger Marketing Automation systemer korrekt opnår succes. Problemet er tankegangen hos dem, der køber automation-værktøjet uden at ”købe” processen omkring Marketing Automation. Hvis du køber en hammer kommer den heller ikke til at bygge et hus til dig.

Processen bør indeholde research, gennemtænkte beslutninger om indhold og CTA’er (Call-to-Actions), strategi, planlægning og fordeling af tilstrækkelige ressourcer. Formålet med ”automation” er at systematisere en strategisk proces, som genererer en positiv indtjening for virksomheden.

Hvis dette lige har beskrevet din situation, eller hvis du på nuværende tidspunkt er ved at evaluere mulighederne for marketing automation, er der her 5 ting du bør gøre før du køber et marketing automation system: Læs mere

Blog om marketing og salg

Velkommen til Leadfactory

Vi er glade for at kunne offentliggøre en ny service, som vi kalder LeadFactory og som du finder her på siden. Leadfactory er kort fortalt et marketing automation system baseret på Open Source platformen Mautic.

Systemet komplementerer de ydelser vi ellers leverer i JPO Marketing, således at vi nu kan levere en fuld leadgenereringsmaskine til små og mellemstore virksomheder på B2B markedet.

Leadfactory giver dig mulighed for det vi kalder “genial” markedsføring, hvor du sætter systemet og dine aktiviteter op én gang og så kører systemet næsten af sig selv og genererer leads til dig og dine sælgere dag ud og dag ind. Læs mere